Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Photo Bird Race 2012 !


Καλημέρα σας!

Θα θυμάστε πιθανά το Photo Bird Race, που γίνεται εδώ και λίγα χρόνια την άνοιξη. Μετά απο μπόλικη σκέψη είπαμε να κάνουμε και φέτος αυτό τον φωτογραφικό αγώνα για καταγραφή ειδών, παρά τα οικονομικά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.
Έτσι το φετινό PBR θα ξεκινήσει στις 7 Απριλίου και θα κρατήσει έως και τις 13 Μαίου.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι ακριβώς το PBR, να πω πως είναι ένας αγώνας φωτογραφικής καταγραφής ειδών πουλιών, μέσα σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και πάντα μέσα στην ελληνική επικράτεια. Δεν είναι φωτογραφικός διαγωνισμός. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι υποχρεωτικό οι φωτογραφίες να είναι άψογες τεχνικά ή να δρέπουν δάφνες. Αρκεί να μπορεί ν' αναγνωριστεί το είδος της κάθε φωτογραφίας.

Οι φωτογραφίες (που καλό είναι να μην ξεπερνούν τα 250 kb η καθεμία), στέλνονται στο mail μου (cvlachos@naturephotos.gr) ως τις 20 Μαίου και οι νικητές ανακοινώνονται στις αρχές του Ιουνίου.
Ποιοί είναι οι νικητές?
1. Αυτός-η που θα έχει φωτογραφήσει τα περισσότερα είδη.
2. Αυτός-η που θα έχει συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς. Θα σας σταλεί πλήρης λίστα με τους βαθμούς που "εκτιμάται" το κάθε είδος, σε μορφή excel.
3. Αυτός-η που θα φωτογραφήσει το σπανιότερο είδος.

Και για τις τρεις κατηγορίες θα υπάρξουν βραβεία. Όχι, δεν θα γίνεται πλούσιοι με τα βραβεία αυτά αλλά σίγουρα θα τα ευχαριστηθείτε! Τα βραβεία θα σας τα ανακοινώσω με το μήνυμα που θα στείλω και τη λίστα με τη βαθμολογία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φωτογραφίες που θα σταλούν θα πρέπει να έχουν τα στοιχεία της λήψης, για να μπορούμε να δούμε την ημερομηνία λήψης. Επίσης στο αρχείο που θα σταλεί θα πρέπει ν' αναγράφεται , το είδος με το επιστημονικό του όνομα, το όνομα του φωτογράφου και ο τόπος που τραβήχτηκε, ακριβώς με αυτή τη σειρά για να μπορούν να ταξινομηθούν πιό εύκολα. Για παράδειγμα: Butbut-ΧρηΒλα-Ωρωπός.

Εύχομαι να το ευχαριστηθείτε! Καλή τύχη!

ΧΒ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου