Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η ψηφοφορία για τον Νοέμβριο αρχίζει !

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την συμμετοχή σας ! 


Ο Νοέμβριος με τις αρκετές βροχοπτώσεις, ανέβασε το ενδιαφέρον του τελευταίου φθινοπωρινού μήνα, ωστόσο αποδείχτηκε δύσκολος μήνας για εξορμήσεις και οι συμμετοχές φαίνεται ότι κατέρρευσαν. Mετά από καιρό δεν ξεπέρασαν τις 100 συμμετοχές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες.
Ετσι καθώς δεν συμπληρώθηκαν οι ελάχιστες απαιτούμενες συμμετοχές, οι κατηγορίες των Σπονδυλωτών-Θαλάσσιων οργανισμών και των Ασπόνδυλων θα μεταφερθούν χωρίς ψηφοφορία στον επόμενο μήνα. 
Ο Δεκέμβριος, ο πρώτος μήνας του χειμώνα, μπήκε με βαρβάτα κρύα και αυτό σίγουρα ανεβάζει πολύ το ορνιθολογικό ενδιαφέρον. Το κρύο έχει ήδη κατεβάσει πολλά βόρεια και υπερβόρεια είδη πρόωρα και όλα είναι πιθανά !

Η θεματική κατηγορία για Δεκέμβριο είναι :
«Uncropped»
Η θεματική κατηγορία που επέλεξε ο Felix Rehsteiner μας δίνει ένα κίνητρο να προσέξουμε πολύ περισσότερο την αρχική λήψη της φωτογραφίας αφού θα πρέπει να στείλουμε τις φωτογραφίες μας όπως θα είναι το αρχικό καρέ χωρίς κροπάρισμα. Προφανώς το resize θα γίνει κανονικά. Για τον λόγο αυτό εκτός από το PNG που πηγαίνει στην γκαλερί του διαγωνισμού (e-mail : 107766253856251098335.pbrgreece@picasaweb.com), ειδικά για τις φωτογραφίες της θεματικής θα πρέπει να στείλετε για έλεγχο ένα full size jpg αποθηκευμένο σαν low quality (όχι RAW αρχείο) στο άλλο μας e-mail, pbrgreece@gmail.com.


Να σας θυμίσουμε και δύο νέες χρήσιμες απόπειρες που ζητούν την συμμετοχή σας. Η πρώτη είναι το πολύ χρήσιμο fb group για την επεξεργασία των φωτογραφιών φύσηςhttps://www.facebook.com/groups/222056687965649/. Εδώ μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις-απορίες σας σχετικά με την επεξεργασία.

Η δεύτερη είναι το παράπλευρο blog του διαγωνισμού :
http://wildlifephotosgreece.blogspot.gr/ όπου όπως θα δείτε και στην περιγραφή του μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες, ανακοινώσεις για ταξείδια σχετικά με φωτογραφία άγριας φύσης, εκθέσεις, να ρωτήσετε απόψεις κ.λπ

Τέλος να ανακοινώσουμε ότι ειδικά για τον διαγωνισμό του Δεκεμβρίου, λόγω των γιορτών οι υποβολές των φωτογραφιών θα παραταθούν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ενώ στα μέσα του Γενάρη θα ανακοινωθεί και ο διαγωνισμός για την φωτογραφία της χρονιάς όπου θα διαγωνιστούν οι τρεις πρώτες φωτογραφίες κάθε μήνα και κάθε κατηγορίας.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ !
Μιχάλης Κωτσάκης, Felix Rehsteiner

*** Voting has ended *** Η ψηφοφορία έχει λήξει ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου