Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Photo of the Month, May 2012: 
Η ψηφοφορία ξεκίνησε!


Είναι ο καιρός για να δώσουμε την ψήφο μας στις φωτογραφίες του Μαΐου και με τόσες εξαιρετικές φωτογραφίες αυτό το μήνα ελπίζουμε ότι θα είναι και για εσάς μια ευχάριστη διαδικασία… ακόμα κι αν παίρνει αρκετή ώρα.

Λάβαμε συνολικά 177 φωτογραφίες, από τις οποίες οι 35 διαγωνίζονται στη Θεματική κατηγορία του μήνα. Η κατηγορία των Σπονδυλοζώων διαθέτει μόλις 15 φωτογραφίες, αλλά ελπίζουμε ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί στο επόμενο διάστημα, ίσως και με κάποιες υποβρύχιες λήψεις.
Αυτό που θα πρέπει όμως να διαπιστώσουμε για μια ακόμα φορά, είναι το υψηλό επίπεδο των φωτογραφιών που λαμβάνουμε. Αν και στο blog αναδεικνύονται τελικά μόνο οι 3 νικήτριες φωτογραφίες της κάθε κατηγορίας, είναι πολλές ακόμα καταπληκτικές φωτογραφίες που αξίζουν χειροκρότημα!! Και με την ευκαιρία θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια και να ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή όλους τους φωτογράφους που συμμετέχουν στο διαγωνισμό και οι φωτογραφίες τους δεν παρουσιάζονται μεταξύ των νικητών!

Υπήρξε ένα νέο ζήτημα αυτό το μήνα, που ήρθε μαζί με την Άνοιξη… πώς χειριζόμαστε φωτογραφίες από φωλιές πτηνών; Λάβαμε αρκετές τέτοιες φωτογραφίες και διχαστήκαμε στο κατά πόσο θα απορρίψουμε κάποιες από αυτές ή όχι. Δεδομένου όμως ότι δεν υπήρχε κάποια αναφορά στο θέμα στους κανονισμούς που ισχύουν για το Μάιο και αφού οι φωτογράφοι ρωτήθηκαν και μας δήλωσαν ότι δεν προκλήθηκε από τη φωτογτράφιση επιπρόσθετη όχληση στα πουλιά που φωλιάζαν, αποφασίσαμε να τις δεχτούμε όλες αυτή τη φορά. Ωστόσο, η ερώτηση παραμένει: ποιο είναι το όριο στη λήψη φωτογραφιών σε φωλιές πτηνών; Μπορούμε σε κάποιες περιπτώσεις να φωτογραφίζουμε φωλιές και να παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες σε διαγωνισμό του διαδικτύου και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις αυτό είναι απαράδεκτο; Σε ποια απόσταση είναι πραγματικά «πολύ κοντά» σε μια φωλιά; Το πρόβλημα είναι η παρουσία των νεοσσών στο καρέ της φωτογραφίας ή η ύπαρξή τους εντός της φωλιάς την ώρα της φωτογράφισης; Μιας και το θέμα είναι αρκετά αμφιλεγόμενο, ξεκινήσαμε μια συζήτηση στο Greek Nature Photography Forum και περιμένουμε εκεί να ακούσουμε τις απόψεις σας: Greek Nature Photography Forum


LINK: Photo Gallery May 2012 - Slidewhow


*** Voting has ended ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου